Categories
Blog

Hvor mange mennesker bor der i Danmark?

Hvor mange mennesker bor der i Danmark? Det kan vi ofte komme lidt i tvivl om. Af og til kan vi jo mene at vi er frygteligt få mennesker relativt set. Og alligevel kan det føles som om rigtig mange mennesker bor i Danmark, når vi går rundt inde på Nyhavn i København.

Læs med her for at blive lidt klogere på de forskellige aspekter ved spørgsmålet; Hvor mange mennesker bor der i Danmark? Og hvorfor det ikke er helt så nemt at besvare.

Et konstant svingende tal

Hvor mange mennesker bor der i hele Danmark? Tallet ændrer sig hele tiden efterhånden som folk bliver født og dør. Samtidig skal et dødsfald og nyfødte jo registreres og det tager ofte et vist stykke tid. Og derefter skal den nye information opsamles igen.

Statistikker for hvor mange mennesker der bor i Danmark skal dermed konstant opdateres. I gamle dage har det været lidt af en bedrift at skulle gøre, fordi kommunikation ikke var hvad den er i dag. I dag er det blevet en del nemmere grundet internettet og tallene er derfor blevet en del mere præcise. Men man skal nu alligevel være en smule påpasselige, når det kommer til tallene. Det er muligt at i lige præcis det øjeblik du søger og finder det præcise antal for, hvor mange mennesker der bor i Danmark, at der er en gammel 90-årige, der er faldet rundt på det lokale plejehjem.

Hvem tæller med?

Hvad vil det sige at bo et sted? Hvis vi skal besvære spørgsmålet; ’hvor mange mennesker bor der i Danmark’, så skal vi også stille os selv dette spørgsmål. I hvor lang tid skal man bo i Danmark, før man kan tælle med?

Skal du være dansk statsborger? Tæller turisterne med? Hvad med dem som blot bor her midlertidigt for et par måneder?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *